Гарбуз - не лише символ осені, а й справжнє джерело користі для здоров’я. Щоденне вживання цього овочу може зміцнити імунітет, підтримати серце та навіть покращити сон.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
MedlinePlus повідомляє, що організм перетворює бета-каротин гарбуза на вітамін А - поживну речовину, відому своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями.
Ця поживна речовина захищає клітини від пошкодження та може допомогти знизити ризик вікових захворювань очей, таких як макулярна дегенерація та катаракта.
Бета-каротин гарбуза - це потужна поживна речовина, яка допомагає підтримувати імунну систему та інші важливі функції.
В журналі Nutrients йдеться, що вітаміни A, C та E, що містяться в гарбузі, можуть допомогти захистити слизову оболонку кишечника, що, у свою чергу, допомагає запобігти мікробам та інфекціям.
Фрукти та овочі, багаті на клітковину, такі як гарбуз, можуть позитивно впливати на здоров'я кишечника, тим самим підтримуючи імунну систему.
За даними журналу Advances in Nutrition, гарбуз багатий на калій, кальцію та магній, тому може регулювати кров'яний тиск та запобігати серцевим захворюванням.
Ці поживні речовини є важливими, адже спрямовані на зниження рівня цукру в крові та запобіганню високого тиску.
Поживні речовини гарбуза також можуть допомогти знизити ризик серцевих захворювань, серцевої недостатності, інсульту та інших захворювань.
Травній системі потрібна клітковина для регулярного випорожнення кишечника та підтримки здорового балансу корисних бактерій.
Одна склянка консервованого гарбуза містить майже третину рекомендованої добової норми споживання клітковини. Також молекули, що містяться в гарбузовій шкірці, можуть підтримувати здорові бактерії у кишечнику.
Згідно з даними в журналі Nutrients, вітаміни С, Е та А, що містяться в гарбузі, необхідні для загального здоров'я шкіри. Зокрема, вітамін А може допомогти захистити шкіру від пошкоджень сонцем, а також покращити її текстуру.
Вітаміни С та Е відомі своєю антиоксидантною дією в засобах догляду за шкірою.
Більшість здорових дорослих можуть безпечно насолоджуватися гарбузом. Однак, якщо ви вперше пробуєте його, варто знати про наступне:
Вас може зацікавити: