ua en ru

"Шахеди" не скінчились? Гуменюк розповіла, навіщо РФ притримувала іранські дрони

"Шахеди" не скінчились? Гуменюк розповіла, навіщо РФ притримувала іранські дрони Фото: Наталія Гуменюк (Владислав Красінський, РБК-Україна)

Російські війська могли тримати іранські дрони для завдання "закріплюючих ударів" по українській інфраструктурі. Тож коли ворог не атакує певною зброєю не варто думати, що вона скінчилася.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Це зброя (іранські дрони - ред.), яка ще є у ворога і треба усвідомлювати, що не завжди відсутність ударів характеризує закінчення цієї зброї", - сказала Гуменюк.

Вона пояснила, окупанти підбирають тактику для того, щоб впливати на різні напрямки діяльності: і на відкриті ділянки фронту, і психологічно на населення, а також тилові регіони.

"Зокрема, вони тримали ці дрони, певно, для "закріплюючих ударів" по інфраструктурі. Вони продовжують способи техногенного терору і намагаються створити енергетичну кризу в Україні. Саме тому вони спрямовують засоби ураження такі як ракети, але вони більш високовартісні і використовують так само дрони. Ми попереджали, що ворог намагається вивчити і виснажити нашу ППО, яка не дозволяє їм повноцінно за розрахунками провести свій терор", - підсумувала Гуменюк.

Росія запустила "Шахеди" після тривалої паузи

Нагадаємо, що цієї ночі російські війська вперше за останні три тижні під час повітряної атаки на Україну використали іранські дрони-камікадзе Shahed-136/131, які запустили орієнтовно з південно-східного напрямку. Втім, їх успішно збила українська ППО.

З огляду на це в Повітряних силах ЗСУ заявили, що морози не впливають на використання іранських дронів-камікадзе.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.