ua en ru

У Секторі Гази через ракетний удар загинули двоє українських дітей

У Секторі Гази через ракетний удар загинули двоє українських дітей Ілюстративне фото: у Секторі Гази через ракетний удар загинули двоє українських дітей (Getty Images)

Через ракетний обстріл Сектора Гази 24 жовтня загинули двоє українських дітей.

Про це РБК-Україна повідомив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

"МЗС України підтверджує загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені. Співчуваємо батькам. Представництво України в місті Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв‘язок із родичами", - сказав він.

Керівник відділення посольства України при Палестинській Національній Адміністрації Тьокін в коментарі "Суспільному" також підтвердив ці дані.

До того ж, про це повідомив і представник української громади, який наразі перебуває у Секторі Гази. За його словами, двоє дітей - брат і сестра 9 та 6 років. Їхня мати - українка, родом із Харкова. Вона вижила.

Зазначимо, що наразі підтверджено загибель 19 українців в Ізраїлі. Ще одна людина вважається зниклою безвісти. А у Секторі Гази відомо про трьох загиблих наших громадян.

За даними підконтрольного ХАМАСу місцевого Міністерства охорони здоров'я, за останню добу в Секторі Гази загинули понад 700 людей.

Постраждалі українці через напад ХАМАС на Ізраїль

При цьому Україна разом із партнерами працює над евакуацією наших громадян як з Ізраїлю, так і з Сектору Газа. Зокрема, з Ізраїлю було організовано вже чотири евакуаційних рейси для українців.

При цьому складніше ситуація з виїздом з Гази. Єдиний прикордонний пункт між Газою та Єгиптом все ще залишається закритим. Україна, Молдова та Румунія домовилися об'єднати зусилля щодо евакуації громадян звідти. На евакуацію зголосилися вже майже 340 громадян України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.