ua en ru

СБУ оголосила підозру чотирьом колаборантам, серед них посадовці "МНС РФ"

СБУ оголосила підозру чотирьом колаборантам, серед них посадовці "МНС РФ" Фото: СБУ оголосила підозру чотирьом колаборантам, серед них посадовці "МНС РФ" (ssu.gov.ua)

Служба безпеки України оголосила про підозру ще чотирьом ворожим поплічникам. Серед останніх - так звані посадовці "МНС Росії" й колишня працівниця Мін’юсту.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Служби безпеки України.

Серед викритих поплічників ворога:

  • рецидивіст, якого в 2021 році було засуджено до 10 років в'язниці за злочини у складі підконтрольної Росії "Козачої національної гвардії війська донського". Злочинець увесь час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області, а з вересня минулого року - очолив "Лисичанський пожежно-рятувальний загін";
  • ще двоє фігурантів - монтер провайдерської фірми та колишній посадовець місцевого підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Після захоплення частини регіону вони підтримали російських загарбників і пішли з ними на добровільну співпрацю. За це монтера призначили керівником утвореного окупантами "відділу внутрішньої політики адміністрації Лисичанська", інший очолив міську "пожежно-рятувальну частину МНС "ЛНР", - пише пресслужба.

  • колишня працівниця Мін'юсту, яка в березні минулого року втекла до тимчасово окупованої частини Донецької області. Там зрадниця виправдовувала злочини Росії й закликала цивільних підтримати дії окупантів.

"Наразі зловмисницю оголошено у розшук.Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти нашої держави", - додає СБУ.