ua en ru

Саудівська Аравія підвищила вартість нафти для Азії та Європи, - Bloomberg

Саудівська Аравія підвищила вартість нафти для Азії та Європи, - Bloomberg Фото: Саудівська Аравія підвищила вартість нафти для Азії та Європи (Getty Images)

Найбільший експортер нафти Саудівська Аравія оголосила про зростання квітневих цін на постачання нафти для ринків Азії та Європи.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

У матеріалі йдеться, що офіційна відпускна вартість нафти сорту Arab Light для Азії на квітень зросла до рівня на 2,5 долара вище за ціни бенчмарку Oman-Dubai, що на 50 центів перевищує березневі цінові значення.

Згідно з інформацією агентства, аравійська держкомпанія Saudi Aramco збільшила ціни на квітневі постачання своєї нафти до Північно-Західної Європи на $1 за барель. Ціни, встановлені щодо ICE Brent для покупців у Середземномор'ї, зросли на 0,3 долара.

У статті зазначається, що цінові коригування відбулися внаслідок конфлікту в Україні, який істотно вплинув на світовий нафтовий ринок.

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія підняла ціни на березневі постачання нафти для споживачів з Азії, Європи та США.

Нагадаємо, доходи бюджету Росії від нафти та газу в лютому 2023 року впали майже вдвічі.

Крім того, середня ціна на нафту основної російської марки Urals у лютому 2023 року впала до $49,56 за барель. Це у 1,86 раза нижче, ніж у лютому 2022 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.