ua en ru

У Ростові-на-Дону РФ біля штабу Південного військового округу стався вибух, виникла пожежа

У Ростові-на-Дону РФ біля штабу Південного військового округу стався вибух, виникла пожежа Фото: у Ростові-на-Дону в районі штабу Південного військового округу стався вибух (Getty Images)

У російському місті Ростов-на-Дону в районі штабу Південного військового округу (ПВО) стався вибух, після якого почалася пожежа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Baza.

Очевидці повідомляють, що подія сталася на Пушкінській вулиці за два квартали від штабу ПВО. За даними ряду Telegram-каналів, у місті було чути три вибухи, після якого почалася пожежа.

На опублікованому відео видно, як рятувальники гасять сильно пошкоджений вибухом та вогнем легковий автомобіль. За кілька хвилин це відео було видалено.

Влада заявила про знищення дрона

Губернатор Ростовської області РФ Василь Голубєв заявив, що близько 3.00 у Ростові-на-Дону спрацювала система ППО, в результаті було збито безпілотний летальний апарат, наслідки на землі уточнюються.

Згодом він додав, що за уточненою інформацією засобами ППО було збито 2 БПЛА, один упав за містом у західній частині Ростова, другий - у центрі, в районі вул.Пушкінська, 42.

Внаслідок цього пошкоджено кілька легкових автомобілів. Постраждала одна людина, від госпіталізації він відмовився.

Наслідки вибуху та пожежі

За даними рятувальників, внаслідок вибуху та пожежі пошкоджено фасади трьох будівель та кілька автомобілів, за медичною допомогою звернулася одна людина з різаними ранами ніг.

Ситуація у прикордонних областях РФ

В останні місяці в різних областях Росії майже щодня лунають вибухи. Найчастіше "бавовни" відбуваються саме у Бєлгородській області. При цьому влада регіону зазвичай скаржиться на обстріли з артилерії та атаки дронів.

Увечері 12 серпня мешканці двох населених пунктів Білгородської області чули вибухи та автоматні черги. А 13 серпня в Бєлгороді повідомили про нібито атаку дрона. У місті частково постраждав житловий будинок.

Крім того, влада Білгородської області Росії 1 вересня заявила, що регіон нібито був атакований невідомими повітряними цілями.