ua en ru

Російські війська випустили по Києву та області більше десятка "Іскандерів"

Російські війська випустили по Києву та області більше десятка "Іскандерів" Фото: окупанти атакували Київ та область із комплексу "Іскандер" (GettyImages)

Під час обстрілу Києва вдень у понеділок, 29 травня, російські війська випустили 11 "Іскандерів" двох модифікацій. Сили ППО знищили всі цілі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в Telegram.

За його словами, окупанти вдруге за добу здійснили ракетний удар по території України.

Вдруге атака трапилась близько 11:30. Ворог обстріляв Київ та регіон балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК "Іскандер".

"Загалом випущено 11 ракет - "Іскандер-М" та "Іскандер-К" з північного напрямку", - зазначив Залужний, додавши, що всі ракети були знищені.

Денна атака на Київ 29 травня

Вдень у Києві та частині регіонів України було оголошено повітряну тривогу. Були повідомлення про роботу ППО над столицею, що у Київській та Чернігівській областях. Ця атака стала 16-ою за рахунком з початку травня.

Під час неї РФ змінила тактику на денний обстріл, хоча останнім часом найчастіше атакувала саме вночі. Уламки збитих цілей було знайдено у кількох районах столиці. А в Київській області через атаку спалахнув житловий будинок. Детальніше про цей обстріл - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Для довідки

"Іскандер" - комплекси ракет Іскандер, Іскандер-М, Іскандер-К, Іскандер-Е. Вперше розробку, виготовлену під Москвою, представили в 1999 році. Вони знищують цілі на відстані до 500 км і є потужнішими, ніж ракети типу "Калібр" та можуть нести ядерні боєголовки.

Російські війська випустили по Києву та області більше десятка "Іскандерів"

Комплекс "Іскандер" (росЗМІ)

Росіяни не вперше б'ють "Іскандерами" по Україні. Буквально сьогодні цією ракетою вони обстріляли два села у Куп'янському районі Харківської області, 7 людей поранено. З минулих випадків - ймовірно "Іскандером" було атаковане військове містечко в Чернігівській області наприкінці грудня 2022 року.