ua en ru

Російські офіцери серйозно незадоволені Шойгу і Герасимовим, - розвідка Британії

Російські офіцери серйозно незадоволені Шойгу і Герасимовим, - розвідка Британії Фото: глава Міноборони РФ Сергій Шойгу (kremlin ru)

Все більше російських офіцерів висловлюють невдоволення щодо військового керівництва РФ. Критика спрямована на міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Британії в Twitter.

Британська розвідка проаналізувала ситуацію зі звільненням російського генерала Івана Попова, який командував силами 58-ї окупаційної армії на Запорізькому напрямку.

За даними розвідки, ця подія особливо привертає увагу, бо Попова звільнили не через погані результати на полі бою, а через критику Шойгу. Коментарі російського генерала свідчать про серйозне невдоволення серед офіцерів армії РФ.

При цьому розвідка наголосила, що висловлювання Попова багато у чому перегукуються з заявами ватажка ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина.

"Пряма критика з боку підлеглих, ймовірно, стає все більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу генерала Герасимова", - йдеться у повідомленні.

Чистки в армії РФ

Варто зазначити, що після невдалого заколоту "вагнерівців" Міноборони РФ почало чистки серед російських воєначальників. З посад звільняють та відстороняють генералів і офіцерів не лояльних до путінського режиму.

Так, після бунту раптово зник генерал Сергій Суровікін. За даними російських та західних ЗМІ, його утримують у Москві та допитують через те, що він нібито знав плани Пригожина.

Також глава Міноборони РФ Шойгу звільнив генерала Івана Попова. Він звинуватив Міноборони у "обезголовленні армії".

Українські військові називають чистки в російській армії "бійкою під килимом". Речник Східного угруповування військ Сергій Череватий заявив, що російських воєначальників більше цікавить бізнес, а не армія.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.