ua en ru

У Росії заявили про перегрупування в Херсонській області, а потім сказали про помилку

У Росії заявили про перегрупування в Херсонській області, а потім сказали про помилку Фото: російські військові проводять "перегрупування" у Херсонській області (Getty Images)

У Міністерстві оборони РФ заявили про рішення провести перегрупування військ зі складу окупаційного контингенту у Херсонській області. Їх зібралися відводити подалі на схід від Дніпра. Втім, згодом інформацію про "маневри" змінили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські пропагандистські ЗМІ.

Як розповіли в російському оборонному відомстві, яких цитують пропагандисти, таке рішення було прийнято після "оцінки ситуації, що склалася".

Так, командування угруповання "Дніпро" вирішило "перекинути війська на вигідніші позиції на схід від Дніпра", розповіли у Шойгу. Йдеться про сили інтервентів, що діють у Херсонській області.

Також у Міноборони країни-агресора заявили, що після перегрупування "Дніпро" "вивільнить частину сил, які будуть задіяні для наступу на інших напрямках", пишуть росЗМІ.

При цьому трохи пізніше така заява про перегрупування сил у Херсонській області була "анульована".

У Росії заявили про перегрупування в Херсонській області, а потім сказали про помилкуУ Росії заявили про перегрупування в Херсонській області, а потім сказали про помилку

Ситуація на лівому березі Херсонської області

Зазначимо, що в останні тижні все частіше повідомляється про бойові дії та просування ЗСУ на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Як писали експерти Інституту вивчення війни (ISW) у нещодавньому звіті, російському військовому командуванню, швидше за все, буде важко перекинути боєздатні підкріплення для реагування на українські операції, що продовжуються, на лівому березі Херсонщини.

На думку експерта, бійці ЗСУ на тимчасово окупованому лівому березі Дніпра збивають російських загарбників з пантелику. На Таврійському напрямку українські військові у певній кількості перемістилися на лівий берег, але йдуть не в лоб, а вздовж річки. Таким чином вони ускладнили завдання для росіян, які не можуть повністю оточити ЗСУ.

В Інституті вивчення війни також раніше повідомляли, що ЗСУ утримують позиції та розширюють свою присутність на лівому березі Херсонської області.

Додамо, що на думку британської розвідки, вирішальним фактором у боях за лівий берег Херсонської області стане здатність військових до інтенсивного використання артилерії.