ua en ru

В Росії скаржаться на атаку на Бєлгородську область, є загиблий та постраждалий

В Росії скаржаться на атаку на Бєлгородську область, є загиблий та постраждалий Фото: у російській Бєлгородській області пролунали вибухи (Getty Images)

В Бєлгороді та області (РФ) пізно ввечері 29 грудня пролунали вибухи, в регіоні працювали системи протиповітряної оборони. Представники влади заявили про загиблого та постраждалого, а також про збиті цілі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова та місцеві пабліки.

За словами російського чиновника, над Бєлгородом та районом спрацювала система ППО та було "збито кілька повітряних цілей на підльоті до міста".

"Оперативні служби уточнюють інформацію про наслідки землі. За попередніми даними, є один загиблий та один потерпілий", - написав він та додав, що інформація уточнюється.

Між тим росЗМІ та місцеві ТГ-канали повідомляють про падіння уламків на авто і різні споруди, зокрема в Бєлгороді. Також озвучується припущення про ведення обстрілу з реактивних систем залпового вогню.

Пізніше у Міністерстві оборони РФ заявили, що засоби ППО нібито знищили "13 реактивних снарядів" РСЗВ над Бєлгородською областю.

Вину за цей обстріл відомство країни-агресора традиційно покладає на Україну.

"Місцеві жителі нарахували 24 вибухи у небі. На місцях працюють оперативні служби", - йдеться в публікації Mash.

Між тим мережею ширяться кадри з вибухами в небі, результатами "прильотів" та уламками снарядів.

Вибухи в Росії

Нагадаємо, що Бєлгородська область РФ розташована біля кордону з Україною і межує з Харківською, Сумською та Луганською областями. Росіяни часто скаржаться на атаки у своїх прикордонних областях. Так, наприклад, раніше росіяни заявили про нову "атаку дронів" у Бєлгородській області 27 грудня, внаслідок чого загинули солдати.

Перед тим, 19 грудня, губернатор Брянської області заявив аж про три атаки дронів за ранок і звинуватив Україну. Місцеві жителі у соцмережах публікували відео, на яких бути чути вибухи. Чиновники стверджують, що дрони збили, а постраждалих не було.

Також повідомлялося, що 22 грудня росіяни вигадали нову "атаку" на нафтосховище у Брянській області. РосЗМІ стверджували, що безпілотники намагалися атакувати резервуари з паливом.