ua en ru

У Росії розбився вертоліт Мі-8, є загиблий та поранені

У Росії розбився вертоліт Мі-8, є загиблий та поранені Фото: вертоліт Мі-8 (Florstein' Fedorov / wikipedia.org)

У Магаданській області (Російська Федерація) впав вертоліт Мі-8, на борту якого було близько двадцяти осіб. Внаслідок авіакатастрофи є щонайменше один загиблий та кілька поранених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ та Telegram губернатора Магаданської області Сергія Носова.

Інцидент стався у Північно-Евенському районі біля Кварцевої гори Магаданської області. Вертоліт летів за маршрутом Сопка Кварцова - Омсукчан.

Зазначається, що на борту судна, що належало "Дальєрєчєнск Авіа", були 17 робочих-вахтовиків та 3 члени екіпажу. За попередніми даними, внаслідок катастрофи загинула одна людина, ще двоє отримали серйозні травми, передає "Магаданская правда".

Як пише Telegram-канал "Магадан. ЧП" з посиланням на Міністерство транспорту регіону, вертоліт здійснив "жорстку посадку".

Наразі точно не відомо, що саме спричинило падіння вертольота. Серед версій, що розглядають представники МНС РФ, є технічна несправність та помилка пілотування.

Також з'явилася інформація, що пілоти Мі-8 повідомили диспетчерам про відмову двигуна на 13 кілометрах польоту. За даними Telegram-каналу Mash, гелікоптер потрапив у "сніговий заряд", внаслідок чого відмовив двигун.

Губернатор Магаданської області Сергій Носов заявив про те, що на місце аварії направлено рятувальну групу та медиків "для допомоги та евакуації постраждалих".

У Росії розбився вертоліт Мі-8, є загиблий та поранені

Передбачуване місце падіння вертольота Мі-8 в Магаданській області РФ (фото: t.me/nosovlive_ru)

Катастрофи та поломки авіації РФ

Нагадаємо, днями, а саме 12 березня, в Росії впав військово-транспортний літак Іл-76 в Іваново. На борту перебували 15 осіб, і усі вони загинули. В Міноборони РФ тоді заявили, що сталася пожежа одного з двигунів під час зльоту літака й він зазнав аварії в Іванівській області під час зльоту для виконання планового польоту.

У мережі було оприлюднено відео, на якому в Іл-76 під час польоту відвалюється двигун. Пізніше також у ЗМІ були опубліковані відео моменту падіння російського Іл-76 і останні слова екіпажу.

Днем раніше, 11 березня, стало відомо, що у РФ військово-транспортний російський літак Ан-12 запросив аварійну посадку на аеродромі Хурба у місті Комсомольськ-на-Амурі. За попередньою інформацією, у літака виникли проблеми з шасі.