ua en ru

Росіяни завдали по Харкову 11 ракетних ударів: місто без світла, води та тепла

Росіяни завдали по Харкову 11 ракетних ударів: місто без світла, води та тепла Фото: у Харкові через атаку немає води, світла та тепла (Getty Images)

Російські окупанти під час сьогоднішньої атаки випустили по Харкові 11 ракет. Через "прильоти" у місті немає води, світла та тепла.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Харкова Ігоря Терехова в ефірі телемарафону.

"По місту Харкову було здійснено 11 ракетних обстрілів. Була вражена і пошкоджена критична інфраструктура. Маю на увазі ТЕЦ, трансформаторні підстанції. Зараз немає напруги у місті, тому ми перейшли по об'єктам критичної інфраструктури, медичним закладам на генератори", - сказав міський голова.

За його словами, у місті немає води та опалення. Також Терехов зазначив, що у Харкові зупинилося метро через відсутність світла. Не курсують тролейбуси та трамваї, але на маршрути вийшли автобуси.

Водночас голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що у Харкові та області зафіксовано 15 прильотів ракет С-300. Є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, у Харкові пошкоджений об'єкт цивільної інфраструктури.

Крім того, у селищі Пісочин ракета влучила на подвір'я приватного будинку. Дві жінки (71 та 74 років) отримали поранення. Ще одна ракета у Пісочині влучила у в болото. У Селищі Слобожанське Чугуївського району ракета пошкодила теплиці овочевої фабрики.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Харкові через ракетну атаку зупинився весь електротранспорт.

Всього росіяни сьогодні випустили по Україні 81 ракету та 8 дронів "Шахед". Сили ППО збили 34 ракети та 4 дрони.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.