ua en ru

Росіяни вдарили по центру Херсона: двоє людей загинули, серед них волонтер

Росіяни вдарили по центру Херсона: двоє людей загинули, серед них волонтер Фото: росіяни вдарили по центру Херсона (Getty Images)

Російські терористи вранці 5 грудня вкотре атакували Херсон. Внаслідок обстрілу центра міста дві людини загинули, також є поранені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

"Росіяни знову вдарили по Херсону, вбили цивільних",- написав Єрмак.

За його словами, попередньо відомо про загибель двох місцевих жителів. Ще одну людину пораненого.

Зазначимо, перед цим очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що окупанти обстрілюють центр Херсона та закликав місцевих жителів залишатися в укриттях.

Оновлено 10:44

За інформацією начальника Херсонської МВА Романа Мрочка, також було влучання в один із медзакладів Херсона.

Внаслідок влучання ворожого снаряду легкі поранення отримали двоє лікарів. Необхідну медичну допомогу їм надали на місці.

Оновлено 13:26

За оновленими даними, внаслідок обстрілу військами РФ медичного закладу у середмісті Херсона травмовані четверо людей: двоє лікарів, акушерка і працівник одного з відділів. Вони отримали легкі поранення і не потребують госпіталізації.

Оновлено 14:38

Як повідомив глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін, у Міжнародний день волонтера росіяни вбили волонтера у Херсоні.

"Життя Руслана Анісенко, волонтера організації "Справжні", трагічно обірвалося сьогодні зранку. Його вбив російський снаряд, випущений по центру міста", - написав Прокудін.

Обстріли Херсона та області

Російські війська постійно обстрілюють Херсон та область. Ситуація з атаками правобережжя загарбниками настільки серйозна, що знаходиться на контролі у президента України Володимира Зеленського.

Так, вчора російська армія обстріляла дитсадок у Шуменському мікрорайоні Херсона. Внаслідок атаки поранений.

В Антонівці окупанти обстріляли житлові будинки. Травми, несумісні з життям, отримав місцевий житель 1959 року народження.

А у селі Інженерне під обстріл потрапили чоловіки, які ремонтували дроти на вулиці. У двох потерпілих, 61 та 51 рік, діагностували вибухову травму та контузію. Їм надали медичну допомогу на місці.

Також 30 листопада російська армія атакувала село Даріївка Херсонської області. Під обстріл потрапили дитсадок та лікарня, четверо людей були поранені.