ua en ru

Росіяни планують підготувати ДРГ для проведення провокацій на півдні України, - ГУР

Росіяни планують підготувати ДРГ для проведення провокацій на півдні України, - ГУР Фото: росіяни планують підготувати ДРГ для проведення провокацій (Getty Images)

Росіяни мають намір підготувати диверсійні групи для проведення атак та провокацій на півдні України. Це один із планів ворога на 2024 рік.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

Розвідка зазначає, що московському режиму не дає спокою завдана Україною поразка на Чорному морі.

"...серед намірів росіян на 2024 рік - підготувати спецгрупи для вчинення диверсійних атак та провокацій на території вільних українських областей на півдні", - повідомляє ГУР.

Крім того, розвідка наголошує, що у Росії швидко закінчуються лейтенанти, тому Москва прискорює вишкіл молодших офіцерів і масштабувати його. За даними ГУР, тих, хто пройшов прискорену підготовку та отримав офіцерське звання, відразу відправляють на фронт.

Також росіяни посилюють боєздатність своїх штурмових підрозділів, зганяючи чоловіків з окупованих територій України.

Знищення "Новочеркаська" у Феодосії

Нагадаємо, в ніч проти 26 грудня українські Повітряні сили змогли влучним ударом знищити російський десантний корабель "Новочеркаськ" в районі окупованої Феодосії.

Згодом з'ясувалося, що на борту корабля в момент удару могли знаходитися дрони-камікадзе "Шахед", тому вибух був дуже потужним.

"Новочеркаськ" став черговим кораблем Чорноморського флоту РФ, який вдалося знищити українським захисникам. Більш детально про успішну операцію ЗСУ - можна дізнатися у матеріалі РБК-Україна.