ua en ru

Росіяни атакували Україну "Шахедами". В низці областей оголошували тривогу

Росіяни атакували Україну "Шахедами". В низці областей оголошували тривогу Фото: росіяни атакували Україну дронами типу Shahed (фото з відкритих джерел)

В ніч на 3 квітня російські військові запустили по Україні безпілотники типу Shahed. Дрони заходили з південних областей, пролетіли центральними до півдня Київської області, а потім розвернулися на захід. Останні БпЛА збили в Тернопільській області та в районі Старокостянтинова Хмельницької області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Першу хвилю дронів війська агресора запустили близько 23:00 у вівторок, 2 квітня. Безпілотники рухалися з тимчасово окупованих районів Запорізької області у північно-західному напрямку.

Згодом одна група БпЛА рухалася у західному напрямку на межі Запорізької та Дніпропетровської областей, а інша направилася з Дніпропетровської у напрямку Харківської області.

Близько 0:24 росіяни запустили нову групу дронів з Херсонської у напрямку Миколаївської області. БпЛА рухалися у напрямку Кіровоградської області.

Пізніше безпілотники розвернулися у північно-західному напрямку вбік Полтавської та Кіровоградської областей. Також БпЛА помічені у Миколаївській області, рухалися в напрямку Кіровоградської області.

О 1:23 Повітряні сили повідомили, що безпілотники рухаються з Кіровоградської та Полтавської областей у напрямку Черкаської області.

О 2:53 було оголошено повітряну тривогу у Вінницькій області. Повітряні сили повідомили про загрозу застосування у регіоні ударних БпЛА.

О 2:55 повідомили про відбій тривоги у Кіровоградській області.

О 3:13 було оголошено повітряну тривогу в Київській області. Безпілотник рухався на півдні області в напрямку Вінницької області.

О 3:26 повідомили про відбій тривоги у Черкаській області.

О 3:53 повідомили про відбій тривоги у Київській області.

О 4:14 було оголошено тривогу в Хмельницькій області. Повітряні сили повідомили про загрозу застосування ударних БпЛА на теренах області.

О 4:37 оголошено про відбій тривоги у Вінницькій області.

О 5:10 оголошено повітряну тривогу в Тернопільській області.

О 5:56 Повітряні сили повідомили про рух безпілотника курсом на Старокостянтинів.

О 6:11 оголошено відбій тривоги у Хмельницькій області. Затяжну нічну атаку "Шахедами" було завершено.