ua en ru

Росіяни активно застосовують бронетехніку: в ЗСУ розповіли про ситуацію на Донбасі

Росіяни активно застосовують бронетехніку: в ЗСУ розповіли про ситуацію на Донбасі Фото: речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий (podul.ro)

Російські військові активно застосовують бронетехніку на Лимансько-Куп'янському напрямку. При цьому українським захисникам вдається ефективно нищити вороже озброєння.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни проявляють найбільшу активність на Бахмутському та Лимансько-Куп'янському напрямках.

"За цю добу на Бахмутському напрямку ворог здійснив 197 обстрілів різними типами артилерії та РСЗВ, 35 разів атакував наші позиції. Зокрема, тільки в районі Бахмуту він 73 обстріли здійснив і 25 разів намагався атакувати. Це північна частина самого Бахмуту, Оріхове, Василівка, Григорівка, Богданівка", - сказав Череватий.

У цих боях росіяни втратили 96 окупантів убитими, ще 153 зазнали поранень різного ступеню тяжкості.

Окрім цього, Лимансько-Куп'янський напрямок протягом останніх тижнів залишається рекордсменом з артилерійських обстрілів з боку росіян. Так, за цю добу окупанти здійснили 442 обстріли, також відбулося 11 боєзіткнень.

Загарбники активно застосовують бронетехніку на цьому напрямку. За цю добу українські військові підбили одну ворожу БМП і два тягачі, знищили 3 міномети та 2 склади з боєприпасами.

Нагадаємо, раніше Череватий заявляв, що оборона Бахмута закладає підґрунтя для подальшого українського контрнаступу.

До того ж, голова Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що плани росіян захопити Бахмут провалюються.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.