ua en ru

Роспропаганда прозвітувала про виробництво перших ядерних боєголовок для суперторпеди "Посейдон"

Роспропаганда прозвітувала про виробництво перших ядерних боєголовок для суперторпеди "Посейдон" Фото: російська торпеда "Посейдон" (кадр відео)

Російська пропаганда заявила, що Москва нібито зробила перші ядерні боєголовки для суперторпед "Посейдон". Стверджується, що їх буде розміщено на атомному підводному човні "Бєлгород".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "ТАСС".

"Перші боєкомплекти "Посейдона" виготовлені, найближчим часом їх отримає підводний човен "Бєлгород", - заявило неназване джерело в російському Міноборони.

При цьому стверджується, що роздільні випробування основних вузлів "Посейдона", включаючи ядерну енергетичну установку, начебто успішно завершено.

Зазначимо, що РФ говорила про створення "Посейдона" багато років. Деякі західні країни не вірили у його існування.

Проте у 2015 році російський диктатор Володимир Путін нібито підтвердив розробку цієї зброї. Носієм суперторпеди є підводний човен "Бєлгород".

За російськими даними, Москва начебто її вдосконалила, щоб працювати на глибинах, на які не можуть опуститись човни НАТО. За даними російської пропаганди, вона може провести під водою 120 днів.

Нагадаємо, у липні минулого року в Росії заявили, що атомний підводний ракетоносець "Бєлгород" вже передали у використання флоту.

Раніше РБК-Україна розповідало, що відомо про російську торпеду "Посейдон", яку начебто боїться НАТО.

Крім того, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг попереджав, що Росію чекатимуть "серйозні наслідки", якщо вона вирішить застосувати ядерну зброю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.