ua en ru

Росія створює реєстр землі на окупованій частині Запорізької області, - глава ОВА

Росія створює реєстр землі на окупованій частині Запорізької області, - глава ОВА Фото: росіяни створили реєстр землі (Getty Images)

Російські терористи виводять пограбунок на новий рівень. На окупованих територіях Запорізької області людям заявляють, що протягом місяця їм необхідно звернутись за новими документами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави Запорізької ОВА Івана Федорова.

"Загарбники вносять нашу землю у свій реєстр", - пояснив керівник Запорізької обласної військової адміністрації.

Він заявив, що російські терористи в області цинічно повідомляють, що законні власники можуть протягом місяця звернутися з правовстановлюючими документами.

"Росіяни грабують окуповані території вже по третьому колу: спочатку "віджали" майно і вивезли все цінне, потім "націоналізували" і дали покористуватися своїм, тепер "оформляють" і передадуть далі!", - додав Федоров.

Ситуація на окупованих територіях України

Раніше Федоров розповів, що росіяни на окупованій території України не видають людям ліків, а просто відправляють їх помирати додому.

Також окупанти на захоплених територіях України змушують так званих "чиновників" вступати до лав прокремлівської політичної партії "Єдина Росія".

Російські війська продовжують скоювати злочини в окупованому Токмаку (Запорізька область). Вони заселяються в багатоповерхові будинки, де вже живуть цивільні люди.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.