ua en ru

Росія посилює угруповання на окремих ділянках на Запорізькому напрямку, - Сили оборони

Росія посилює угруповання на окремих ділянках на Запорізькому напрямку, - Сили оборони Фото: Росія посилює угруповання на окремих ділянках на Запорізькому напрямку (Getty Image)

Російські військові посилюють угруповання військ на окремих ділянках на Запорізькому напрямку. Проте наразі не можна говорити, що вони готуються до наступу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євгена Єріна в ефірі телемарафону.

"Основні дії ворога спрямовані на укріплення своїх позицій, створення інженерних загороджень, у тому числі мінних полів та інших загороджень", - сказав він.

При цьому, за словами Єріна, також є ознаки посилення угруповань на окремих напрямках. Але наразі не можна сказати, що росіяни готові до масованого наступу.

"Ми в будь-якому випадку оцінюємо ситуацію і готуємося до будь-якого розвитку подій, і до активності ворога, зокрема", - додав речник.

Як повідомлялося раніше, росіяни готуються відбивати наступ українських військових на Запорізькому напрямку, але з подальшим переходом у власний контрнаступ.

До того ж, британська розвідка повідомляла, що командування РФ боїться наступу ЗСУ у Луганській та Запорізькій областях.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.