ua en ru

Росія понесе відповідальність за катастрофу МН17 як держава, - МЗС України

Росія понесе відповідальність за катастрофу МН17 як держава, - МЗС України Фото: Росія понесе відповідальність за катастрофу МН17 як держава (Getty Images)

Російська Федерація також нестиме відповідальність за авіакатастрофу МН17. Зібрані докази під час розслідування допоможуть позову України проти країни окупанта.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу МЗС України.

Як відзначає МЗС, рішення суду Гааги є знаковою подією на шляху до встановлення справедливості, яке стало можливим завдяки кропіткій роботі слідчих та прокурорів міжнародної Спільної слідчої групи.

"Оголошені вироки також свідчать, що на лаві підсудних, врешті-решт, опиняться й ті, хто приймав рішення та віддавав наказ про збиття пасажирського лайнера. Покарання цих людей обов'язково відбудеться", - пише пресслужба.

Російська Федерації також нестиме відповідальність за авіакатастрофу як країна, оскільки передача бойовикам ЗРК "Бук", є порушенням міжнародного права, зокрема Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

"Транспортування смертоносної зброї на територію України є одним із ключових доказів у справі за позовом України до РФ, що нині розглядається Міжнародним судом ООН", - додає пресслужба.

Україна, зі свого боку, продовжить докладати зусилля аби встановити справедливість щодо жертв авіакатастрофи і їх рідних.