ua en ru

Росія накопичувала мікросхеми для високоточних ракет ще до вторгнення в Україну, - NYT

Росія накопичувала мікросхеми для високоточних ракет ще до вторгнення в Україну, - NYT Фото: Росія декілька років готувала арсенал ракет (GettyImages)

Росія вже декілька років накопичувала мікросхеми, які використовуються для виробництва високоточних ракет та почала готувати арсенал цієї зброї після 2014 року.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The New York Times.

В публікації йдеться, що компания Janes, яка займається оборонною розвідкою, провела аналіз. Він свідчить про те, що Росія почала почала закуповувати мікросхеми та інші технології після погіршення відносин з Заходом в 2014 році, коли РФ незаконно анексувала Крим.

В аналізі йдеться, що скоріш за все, Росія почала виробляти велику кількість "Іскандерів", "Калібрів" та інших ракет ще до повномасштабного вторгнення, але продовжує робити це і зараз.

"Ймовірно, вони виробляються, поки ми говоримо, оскільки економіка знаходиться на межі військового стану, а багато заводів, пов'язаних з російським військово-промисловим комплексом, працюють у три зміни і навіть у вихідні", - йдеться в аналізі Janes.