ua en ru

РФ веде постійні обстріли. Жителів Донецької області закликали не поспішати з поверненням додому

РФ веде постійні обстріли. Жителів Донецької області закликали не поспішати з поверненням додому Фото: жителів Донецької області закликали не поспішати з поверненням додому (GettyImagеs)

Мешканцям Донецької області, які евакуювалися до більш безпечних регіонів України, радять утриматись від передчасного повернення додому.

Як повідомляє РБК-Україна, про це попросили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві нагадали, що Російська Федерація веде постійний обстріл житлових районів й об’єктів критичної інфраструктури. Це призводить до руйнування будинків та травмування і загибелі місцевих жителів. Тож ухвалити рішення про передчасне повернення з евакуації - це наразити на небезпеку себе і своїх рідних.

"Також мешканців Донецької області, які досі залишаються у регіоні, закликають евакуюватися до безпечних регіонів країни. Зокрема, це стосується сімей, у яких є діти й особи з обмеженими фізичними можливостями", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з 18 квітня жителі Донецької області зможуть безплатно евакуюватися залізничним транспортом до територіальних громад Житомирської області. Детальну інформацію щодо евакуації можна знайти за посиланням.