ua en ru

Резніков про виробництво дронів: в Україні справжній бум

Резніков про виробництво дронів: в Україні справжній бум Фото: міністр оборони України Олексій Резніков (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні справжній бум виробництва дронів. Зокрема, через те, що уряду вдалося спростити процедури для розробників та виробників озброєння та військової техніки.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, передає РБК-Україна.

"В Україні справжній бум виробництва дронів. Завдяки нашій політиці Україна здатна самостійно забезпечити себе бронежилетами, шоломами, формою, взуттям тощо", - заявив він.

За словами міністра, минулого року з ініціативи Міноборони уряд спростив процедури для розробників та виробників озброєння та військової техніки.

Резніков наголосив, що тепер замість двох років процедура введення в експлуатацію виробів сягає лічених тижнів разом з укладанням державних контрактів.

Крім того, він зазначив, що нещодавно в Україні врегулювали питання прибутків для українських постачальників сектора оборони і тепер у них однакові права з іноземцями.

Армія дронів

Благодійна ініціатива United 24 разом з Мінцифри та Генштабом ЗСУ створила проект, який збирає кошти для закупівлі дронів для українських військових.

Також у рамках проекту вдалося підготувати вже понад 10 тисяч операторів безпілотників.

Завдяки проекту "Армія дронів" вдалося придбати 12 безпілотників українського виробництва для військових, які перебувають на передовій у Донецькій області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.