ua en ru

В окупованих Феодосії та Новоозерному прогриміли вибухи. Кримський міст перекритий

В окупованих Феодосії та Новоозерному прогриміли вибухи. Кримський міст перекритий Фото: російські військові в окупованому Криму (Getty Images)

У тимчасово окупованому Криму в Феодосії в Кіровському районі на сході півострова пролунали вибухи вночі 12 серпня. Також зупинено рух авто на Кримському мості. Вибухи були також і в Новоозерному.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на місцеві Telegram-канали.

За даними місцевих пабліків, вибух біля Федосії був досить сильний. У мережі пишуть, що "полетіло кілька ракет" у районі Чауду.

"Що за вибухи в місті?... 3 бабах такий найгучніший був... Бачила, що щось бахнуло біля нафтобази та ще десь поруч", - також розповідають у ТГ-каналі "ЧП Феодосия".

Крім того, Telegram-канал "Кримський вітер" повідомляє про перекриття руху автотранспорту Кримським мостом на тлі цієї "бавовни".

Представники окупаційної "адміністрації" та місцеві "чиновники" вибухи і ситуацію в районі переправи поки що ніяк не коментували.

Також у мережі повідомляють про вибухи, спалахи, звуки стрілянини та роботу ППО в Новоозерному, розташованому недалеко від Євпаторії на заході окупованого півострова. У пабліках розповідають про безпілотники, які бачили у небі над населеним пунктом.

Також у мережі зазначають, що в Новоозерному розташована велика військова база зберігання окупантів - 943 ЦЗМР.

Окупанти відреагували на вибухи

Близько 04.10 представники окупаційної "адміністрації" таки прокоментували вибухи у Криму цієї ночі. Зокрема, з'явилася заява так званого "радника голови Криму" Олега Крючкова про роботу систем ППО в різних районах півострова.

"Просимо зберігати спокій та довіряти лише перевіреним джерелам інформації", - написав він у своєму Telegram.

Міноборони РФ відрапортувало про збиті БПЛА

Вже вранці у Міноборони Росії заявили, нібито цієї ночі над окупованим Кримом силами та засобами ППО було ліквідовано 20 дронів, і що руйнувань та постраждалих немає.

У відомстві країни-агресора розповіли, нібито 14 безпілотників були збиті, а ще 6 - "пригнічені" засобами радіоелектронної боротьби.

У російському міністерстві як завжди заявили про "припинення спроби здійснити атаку" на об'єкти в Криму. Традиційно в ній звинувачують Україну.

Вибухи у Криму

У тимчасово підконтрольному РФ українському Криму останнім часом вибухи відбуваються практично щодня.

Так, нагадаємо, що 10 серпня вибухи пролунали в Джанкойському районі Криму.

Пізніше там зафіксували активність російських гелікоптерів, які прямували у бік Азовського моря.

Також у Севастопольській бухті помітили дим. Окупанти спробували пояснити це тим, що нібито їхній флот проводить тренування. Проте перед цим росіяни з невідомих причин перекрили Кримський міст.

Крім того, того ж дня в Міноборони РФ скаржилися нібито на "атаку" безпілотників на Крим, та казали, що дрони вдалося "посадити" та "збити".

Вибухи у Феодосії

Між тим нагадаємо, що раніше, в ніч проти 4 серпня, в окупованій Феодосії також пролунали вибухи. На опублікованих у мережі відео було чути вибухи та стрілянину.

Пізніше Міноборони РФ заявило про "атаку дронів" та стверджувало, що її нібито відбили.

Як зазначила тоді спікерка Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, вибухи в окупованій Феодосії можуть повторитися. Там розташоване нафтове сховище росіян.