ua en ru

"Раптом захоче щось запропонувати": Макрон заявив, що відповість на дзвінок Путіна

"Раптом захоче щось запропонувати": Макрон заявив, що відповість на дзвінок Путіна Фото: Еммануель Макрон, президент Франції (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що якщо йому телефонуватиме російський диктатор Володимир Путін, то готовий підняти слухавку. Можливо, це допоможе скоріше припинити агресію РФ і встановити справедливий мир в Україні.

Про це передає РБК-Україна, посилаючись на інтерв'ю Макрона українським медіа для національного марафону "Єдині новини".

Французький лідер пояснює, що відповість на дзвінок, бо "відчуває, що це моя відповідальність".

"Я послухаю, що він пропонуватиме", - додав Макрон.

На його переконання, роль Франції - бути "нервом війни".

"Треба з одного боку передати Україні все необхідне, щоб посилити її обороноздатність, але при цьому сприяти деескалації. Нам потрібно вийти на сталий справедливий мир", - зазначив Макрон.

Тож, роз'яснив французький президент, якщо раптом Путін "захоче щось запропонувати, я послухаю сенс його пропозиції".

Позиція Макрона щодо контактів з Путіним

Нагадаємо, ще на початку березня 2022 року президент Франції Еммануель Макрон пояснив підтримку зв'язків із російським диктатором Путіним навіть після широкомасштабної агресії РФ проти України.

Влітку 2023 року французький президент зізнався, що вже не хоче телефонувати Путіну. При цьому Макрон додав, що не відмовився б від розмови, якби диктатор сам подзвонив йому.

Наприкінці минулого року Макрон також сказав, що досі відкритий до діалогу з Путіним, якщо останній продемонструє бажання побудувати міцний мир.