ua en ru

У Раді чекають від уряду "правил гри" по броні від мобілізації, - Шуляк

У Раді чекають від уряду "правил гри" по броні від мобілізації, - Шуляк Фото: голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Парламент чекає від Кабінету міністрів розробки правил щодо бронювання, які можна було б застосовувати, не чекаючи на прийняття профільного закону.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"Ми все ж очікуємо, щоб нарешті уряд поставив у цьому питанні (щодо бронювання, - ред.) навіть не крапку, а хоча б дав правила, за якими можна зараз рухатись і не чекати відповідного закону", - заявила вона.

Як зазначила нардеп, у Верховній раді не хочуть, щоб загальні підходи щодо бронювання були у "ручному режимі". Тому уряд має напрацювати правила.

"Для цього уряд, Міністерство економіки, перш за все, повинні напрацювати всі правила. Третій рік війни, і нам всім би хотілося, щоб такі чіткі та зрозумілі правила з’явились якомога швидше, щоб і зняти напругу, яка на сьогодні є у представників бізнесу, і продемонструвати суспільству прозорі та налагодженні процеси", - сказала Шуляк.

За її словами, у суспільстві є нарікання щодо бронювання, оскільки зараз воно діє протягом короткого терміну.

"Тому ми спільно з бізнесом подавали правку, яка стосується, як мінімум, того, щоб бронювання було на рік і з можливістю автоматичного продовження бронювання для того, щоб не виникало таких шпарин в законодавстві, де може постраждати, зокрема, економіка", - додала нардеп.