ua en ru

У Путіна загрожують через репарації Україні: хочуть вилучати західні активи

У Путіна загрожують через репарації Україні: хочуть вилучати західні активи Фото: заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв (Getty Images)

На тлі резолюції ООН про відшкодування збитків Україні, викликану агресією РФ, Дмитро Медведєв пригрозив Заходу вилучити активи іноземних приватних інвесторів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва.

"Якщо на підставі рішення Генасамблеї ООН, висмоктаного ворожими країнами з відомого місця, будуть ухвалені національні акти про крадіжки російських активів, у нас не залишиться вибору", - написав Медведєв.

Він підкреслив, що потрібно буде безповоротно вилучати гроші та майно приватних інвесторів із таких країн, хоча вони й "не несуть відповідальності за дурнів зі своїх урядів".

"Іноземних кредитів, заморожених на рахунках коштів та інших цінностей у нас у країні, за щасливим збігом обставин, якраз більш ніж на 300 мільярдів доларів. Достатньо, щоб компенсувати вкрадене у Росії", - додав Медведєв.

Не обійшлось і без глузування щодо сьогоднішнього ракетного терору по Україні. "У цілому це сумно: ООН прийняла такі беззаконні рішення, що просто гасіть світло. І світло гасять. На наступний день", написав він.