Пудинг з рису: рецепт незвичного бюджетного десерту
Рецепт смачного рисового пудингу (фото: кадр з відео)
М'який, ніжний та ароматний рисовий пудинг стає справжньою насолодою для ласунів. Простий у приготуванні десерт здатен перетворити будь-який день на маленьке свято смаку, а його кремова текстура сподобаєтьс усім.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал фудблогерки Катерини Тарасенко.
Рецепт рисового пудингу
Інгредієнти:
- рис круглозернистий - 300 г
- вода - 600 мл
- молоко - 400 мл
- масло вершкове - 50 г
- манка - 250 г
- цукор - 200 г
- яйця - 3 шт.
- сіль - 0.5 ч.л
- ваніль
- молоко - 200 мл
- пюре малини - 500 г
- цукор - за смаком
- крохмаль - 20 г + 20 г води
Спосіб приготування
Рис спочатку промийте холодною водою. Всипте його в каструлю, залийте водою, поставте на плиту та доведіть до кипіння. Як тільки рис закипіть, зменшіть вогонь та варіть ще 15 хв.
Після цього долийте ще молоко і варіть ще 10 хв. Зніміть з вогню, додайте масло та залиште охолоджуватись.
Додайте манку до рису, цукор, яйця, сіль, ванілін та ретельно перебийте блендером.
Приготування рисового пудингу (фото: кадр з відео)
Форму застеліть пергаментом та влийте тісто.
Приготування рисового пудингу (фото: кадр з відео)
Випікайте у духовці при температурі 180 градусів від 40 до 70 хвилин.
Рисовий пудинг (фото: кадр з відео)
Розігрійте пюре малини. До крохмалю додайте воду та перемішайте. Все додайте до малини, доведіть до кипіння та варіть 5 хв.
Вилийте малину на пудинг та залиште при кімнатній температурі охолоджуватись.
Рисовий пудинг (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт ароматного лимонного кексу, який тане у роті
- Домашнє печиво "вушка", яке готується дуже легко
- Згущенка з груші на зиму всього з 3 інгредієнтів