ua en ru

Пудинг з рису: рецепт незвичного бюджетного десерту

Пудинг з рису: рецепт незвичного бюджетного десерту Рецепт смачного рисового пудингу (фото: кадр з відео)

М'який, ніжний та ароматний рисовий пудинг стає справжньою насолодою для ласунів. Простий у приготуванні десерт здатен перетворити будь-який день на маленьке свято смаку, а його кремова текстура сподобаєтьс усім.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал фудблогерки Катерини Тарасенко.

Рецепт рисового пудингу

Інгредієнти:

  • рис круглозернистий - 300 г
  • вода - 600 мл
  • молоко - 400 мл
  • масло вершкове - 50 г
  • манка - 250 г
  • цукор - 200 г
  • яйця - 3 шт.
  • сіль - 0.5 ч.л
  • ваніль
  • молоко - 200 мл
  • пюре малини - 500 г
  • цукор - за смаком
  • крохмаль - 20 г + 20 г води

Спосіб приготування

Рис спочатку промийте холодною водою. Всипте його в каструлю, залийте водою, поставте на плиту та доведіть до кипіння. Як тільки рис закипіть, зменшіть вогонь та варіть ще 15 хв.

Після цього долийте ще молоко і варіть ще 10 хв. Зніміть з вогню, додайте масло та залиште охолоджуватись.

Додайте манку до рису, цукор, яйця, сіль, ванілін та ретельно перебийте блендером.

Пудинг з рису: рецепт незвичного бюджетного десертуПриготування рисового пудингу (фото: кадр з відео)

Форму застеліть пергаментом та влийте тісто.

Пудинг з рису: рецепт незвичного бюджетного десертуПриготування рисового пудингу (фото: кадр з відео)

Випікайте у духовці при температурі 180 градусів від 40 до 70 хвилин.

Пудинг з рису: рецепт незвичного бюджетного десертуРисовий пудинг (фото: кадр з відео)

Розігрійте пюре малини. До крохмалю додайте воду та перемішайте. Все додайте до малини, доведіть до кипіння та варіть 5 хв.

Вилийте малину на пудинг та залиште при кімнатній температурі охолоджуватись.

Пудинг з рису: рецепт незвичного бюджетного десертуРисовий пудинг (фото: кадр з відео)