ua en ru

Проігнорують Римський статут? Влада Вірменії обіцяє не арештовувати Путіна

Проігнорують Римський статут? Влада Вірменії обіцяє не арештовувати Путіна Фото: Вірменія заявляє, що не буде арештовувати Путіна (Getty Images)

Влада Вірменію не збирається арештовувати російського диктатора Володимира Путіна навіть після ратифікації парламентом Римського статуту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на віцеспікера парламенту Вірменії Акопа Аршакяна в інтерв’ю "Арменпресс".

"Вірменія прислухалася до побоювань Російської Федерації і в змозі зробити так, щоб забезпечення подальшого процесу, пов'язаного з Римським статутом, не завдало шкоди стратегічним відносинам між Вірменією і Росією", - заявив він.

Аршакян нагадав, що рішення уряду Вірменії про ратифікацію Римського статуту, який країна підписала ще 17 липня 1998 року, було ухвалено в грудні та стосувалось конфлікту з Азербайджаном.

Крім того, за словами віцеспікера, заяви про те, що Вірменія буде зобов'язана арештувати Путіна після ратифікації Римського статуту - неправильні.

"Це неправильне сприйняття, тому що не далі як сьогодні ми підписали з іншою країною угоду, згідно з якою Римський статут не вплине на наші двосторонні відносини. Таке врегулювання може бути і з Росією. Але це всього лише один із варіантів. Є й інші варіанти", - сказав парламентар.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна у справі про депортацію українських дітей.

Як повідомлялося, Конституційний суд Вірменії 24 березня офіційно визнав зобов'язання країни щодо Римського статуту.

Проте варто зазначити, що уряд Вірменії у 2022 році звернувся до КС щодо визнання Римського статуту, щоб закликати Азербайджан до відповідальності за воєнні злочини, скоєні на території невизнаного Нагірного Карабаху.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.