ua en ru

Прикордонники викрили таксиста, який допомагав ухилянтам втекти до Румунії

Прикордонники викрили таксиста, який допомагав ухилянтам втекти до Румунії Фото: Прикордонники викрили таксиста, який допомагав ухилянтам втекти до Румунії (Getty Images)

Прикордонники викрили таксиста, який допомагав ухилянтам втекти до Румунії в об’їзд пунктів пропуску.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Держприкордонслужби.

"Місцевий таксист віз двох "клієнтів", котрі заплатили по дві тисячі євро за незаконний перетин кордону. Їхніми діями дистанційно керував організатор схеми, допоки прикордонники не зупинили автівку", - пише пресслужба.

Особу організатора схеми вже було встановлено. Наразі вживаються заходи з його затримання.

Зокрема кримінальна відповідальність загрожує й самому таксисту, а ухилянтам - адміністративна.

Виїзд чоловіків призовного віку за кордон

Після повномасштабного вторгнення російських терористів на територію України в країні запровадили воєнний стан. Чоловікам призовного віку заборонено виїжджати за кордон. При цьому передбачено низку винятків. Водночас є й ті, хто намагається уникнути закону, або ж "допомогти" іншим втекти з країни за грошову винагороду.

Наприклад, нещодавно на прикордонному пункті "Рава-Руська" було затримано чоловіка, який намагався дати прикордоннику хабаря, щоб виїхати з України.

Тим часом Служба безпеки України викрила нові схеми для ухилянтів в низці міст України. Організатори оборудок торгували статусом особи з інвалідністю, а також студентськими квитками закордонних вишів.