ua en ru

Пригожин перетягує прихильників війни, підриваючи авторитет Путіна, - ISW

Пригожин перетягує прихильників війни, підриваючи авторитет Путіна, - ISW Фото: творець ПВК Вагнера Євген Пригожин (Getty Images)

Наближений до російського президента Володимира Путіна олігарх Євген Пригожин може перетягнути роль "сильної людини" на себе, підриваючи авторитет глави Кремля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Інституту вивчення війни (ISW).

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та афілійовані з ним соціальні мережі все частіше коментують неефективність традиційних російських військових інститутів та соціальні проблеми, які можуть опосередковано підірвати правління Кремля.

Хоча Пригожин прямо не виступає проти Путіна і не критикує, його популярність серед націоналістичної спільноти може підірвати привабливість Путіна як "сильної людини" в порівнянні з ним.

Дискусії про громадянську війну в Росії можуть ще більше зруйнувати кремлівські наративи про національну, етнічну і релігійну єдність усередині Росії.

Нагадаємо, у британській розвідці раніше заявляли, що оточення Путіна, зокрема Пригожин, дедалі більше критикує військове командування Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram;