ua en ru

Прем'єр Іспанії прибув до Києва: всі деталі візиту

Прем'єр Іспанії прибув до Києва: всі деталі візиту Фото: прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес (Віталій Носач, РБК-Україна)

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес прибув до Києва у суботу, 1 липня. Він зустрінеться з українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Санчеса в Twitter.

Глава іспанського уряду опублікував відео з вокзалу у Києві. Там його зустріла українська делегація.

"Усю європейську солідарність я передаю вашому уряду і парламенту. Ми будемо підтримувати український народ, поки в Європі не відновиться мир", - написав Санчес.

Варто зазначити, що Іспанія починає головувати в Раді ЄС. Мета візиту Санчеса - підтвердити підтримку України з боку Іспанії та Європейського союзу.

Виступ у парламенті

Прем'єр Іспанії Педро Санчес звернувся до Верховної ради України. Він заявив, що Україна може розраховувати на довгострокову підтримку з боку Іспанії.

Також глава іспанського уряду оголосив про новий пакет допомоги Україні на 55 млн євро. З них 51 млн надійде через Світовий банк для підтримки малого і середнього бізнесу в Україні. Решта піде на відновлення шкіл.

Зустріч з Зеленським

Санчес у Києві також зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Вони провели переговори, а потім дали спільну прес-конференцію.

Детальніше про головні заяви лідерів та результати зустрічі - читайте за посиланням.

Допомога Іспанії

Нагадаємо, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес не вперше відвідує Україну з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Іспанія підтримала Україну у боротьбі з російським агресором. Країна надала фінансову, військову та гуманітарну допомогу, а також підтримала санкції ЄС проти РФ. Також в Іспанії проходить навчання українських військових.

Нещодавно Міноборони Іспанії анонсувало нові військові постачання для української армії. Мадрид передасть 20 бронетранспортерів, польовий госпіталь та чотири танки Leopard 2A4, які знаходилися на ремонті.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.