ua en ru

Повністю відновити енергосистему України цієї зими неможливо, - Герус

Повністю відновити енергосистему України цієї зими неможливо, - Герус Фото: повністю відновити енергосистему України цієї зими неможливо (Getty Images)

Через постійні обстріли російських окупантів відновити всі пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури протягом цієї зими неможливо, незважаючи на підтримку західних партнерів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Комітету з питань енергетики та ЖКП Андрія Геруса в ефірі телемарафону.

"Обладнання, яке знаходиться на складах у наших європейських партнерів, вже їде в Україну, його швидко передають. Однак протягом цієї зими відновити всі пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури неможливо", - сказав Герус.

Він підкреслив, що українська енергосистема знаходиться під постійними обстрілами російських окупантів, в Європі немає такої кількості обладнання, яку потребує Україна, для його виготовлення необхідно не менше шести місяців

За словами Геруса, Україна поки що ремонтує об'єкти власними силами, а дефіцит електроенергії компенсує почерговими відключеннями.