ua en ru

Японія активізувала дії щодо надання допомоги Україні, - Байден

Японія активізувала дії щодо надання допомоги Україні, - Байден Фото: Джо Байден, президент США (Getty Images)

Японія активізувала свої дії в плані бюджетної сфери для надання допомоги Україні, яка відбиває повномасштабну військову агресію РФ.

Про це заявив президент США Джо Байден за підсумками переговорів із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, передає РБК-Україна з посиланням на трансляцію спільної прес-конференції.

За словами американського президента, Токіо для більш активної участі у підтримці України активізував свої фінансові дії.

Так, зазначив Байден, японська сторона розуміє, що широкомасштабні військові дії РФ проти України не мають відбуватися у сучасному світі.

"Японія активізувалася. Вона збільшила свій бюджет. Вони активізувалися з точки зору своєї участі. Вони втрутилися - посилили підтримку України, розуміючи, що кричуще вторгнення без жодного приводу, окрім завоювання землі, яке відбувається у 21 столітті, є небезпекою не лише для Європи, але скрізь у світі", - сказав президент США.

Допомога Україні від Японії

Нещодавно прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда анонсував передачу Україні близько ста вантажівок та пайків для військових ЗСУ. Наприкінці березня стало відомо, що японська сторона відправила перші два автомобілі, які передадуть на потреби українських військових, а решта прямуватиме після проходження техогляду.

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до Японії з проханням надати обладнання для глушення російських дронів та покращення захисту цивільної інфраструктури.

Нагадаємо також, що ще в березні в парламенті Японії прозвучали перші пропозиції щодо зміни законодавства у сфері постачання військової допомоги країнам, які перебувають у стані війни.