ua en ru

Помітних змін на полі бою після заколоту Пригожина не відбулося, - Залужний

Помітних змін на полі бою після заколоту Пригожина не відбулося, - Залужний Фото: головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний (facebook com vzaluznyj)

Заколот бойовиків ПВК "Вагнера" та їх ватажка Євгенія Пригожина не приніс помітних змін на полі бою. До бунту "вагнерівці" вже покинули лінію фронту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в інтерв'ю The Washington Post.

За словами Залужного, війська Пригожина залишили лінію фронту після того, як місяця тому заявили про взяття Бахмута. Тому через бунт "вагнерівців" у Росії помітних змін на полі бою не відбулося.

"Ми не відчули, що їхній захист десь ослаб або що-небудь", - заявив головнокомандувач Збройних сил України.

Видання нагадало, що після невдалого заколоту Пригожина частина його найманців буде перекинута у Білорусь. Журналісти запитали Залужного, чи доведеться українським військовим розглянути нову загрозу з північного кордону.

"У мене багато страхів, і "Вагнер" серед них. І вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова закрутиться... Наше завдання - підготуватися до найгірших і найможливіших сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати можливі наслідки того, що може бути", - сказав він.

Невдалий бунт Пригожина

Нагадаємо, минулими вихідними ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин спробував влаштувати заколот у Росії. Його найманці вирушили на Москву, проте дістатися до неї так і не змогли.

Після переговорів з самопроголошеним президентом Білорусі Лукашенком ватажок "вагнерівців" заявив, що розвертає свої війська, а сам нібито їде до Білорусі.

Втім, поки немає офіційного підтвердження, що сам Пригожин, як і частина "вагнерівців", перебувають у Білорусі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.