ua en ru

У полоні в хуситів перебуває група українських моряків. Зеленський розповів деталі

У полоні в хуситів перебуває група українських моряків. Зеленський розповів деталі Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

У полоні в хуситів перебуває четверо українських моряків. Держава працює над їхнім звільненням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського.

"Четверо наших моряків перебувають у полоні в хуситів", - йдеться в заяві.

За словами президента, Україна працює над їхнім поверненням.

Про що йде мова

Раніше єменські хусити опублікували відеозахоплення судна Galaxy Leader з міжнародним цивільним екіпажем у Червоному морі.

Тоді представник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що наразі причетним українським посольствам доручено з'ясувати достовірність перебування українців на захопленому судні.

"МЗС України вже доручило причетним українським посольствам перевірити цю інформацію, а також звернутися до компанії-власника для з'ясування точного складу екіпажу судна та інших деталей. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі", - написав він.

Удари США та союзників по позиціях хуситів у Ємені

З листопада минулого року в Червоному морі єменські хусити почали атакувати торгові судна, які, за їхніми появами, нібито мали зв'язки з Ізраїлем.

Цього тижня єменські бойовики здійснили найбільшу атаку, при цьому військовим Сполучених Штатів та Британії вдалося відбити її.

У ніч на 12 січня у відповідь на постійні атаки бойовиків Британія та США завдали потужних ударів по цілях, пов'язаним з хуситами в Ємені.

Хто такі хусити і чому вони нападають на кораблі - читайте у нашому матеріалі.