ua en ru

Погода критична для кораблів, авіації та "Шахедів". Гуменюк про загрозу нової атаки РФ

Погода критична для кораблів, авіації та "Шахедів". Гуменюк про загрозу нової атаки РФ Фото: Наталія Гуменюк (Владислав Красинський, РБК-Україна)

Через шторм російські війська зменшили кількість кораблів на бойовому чергуванні в Чорному морі. Також негода заважає окупантам використовувати для атак авіацію та дрони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речницю Сил оборони півдня Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, наразі в Чорному морі перебуває до шести ворожих кораблів, серед них - один підводний ракетоносій, тож через це загроза атаки не виключена.

"Раніше ми спостерігали понад 10 кораблів, зараз це 6 кораблів. Серед них один підводний ракетоносій, спорядження якого може сягати 4 ракет типу "Калібр". Це спосіб "залишатися на чергуванні" та нагадувати про власну присутність", - розповіла Гуменюк.

Вона допустила, що скоріш за все, ракетоносії не будуть застосовані, але все ж не виключила можливості ударів.

"Штормова погода критична і для літаків, не спостерігається і загроза "Шахедів" через поривчастий вітер", - додає Гуменюк.

Нагадаємо, раніше в ГУР МО розповіли, що російські окупанти дещо переорієнтують напрямки своїх ударів.

Додамо, також ми писали, що Росія зараз не може провести масований обстріл частіше ніж двічі на місяць.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.