ua en ru

Подоляк про вступ України до НАТО: запрошення може отримати на наступному саміті альянсу

Подоляк про вступ України до НАТО: запрошення може отримати на наступному саміті альянсу Фото: радник керівника ОП Михайло Подоляк (Getty Images)

Україна може отримати запрошення у НАТО на наступному саміті Північноатлантичного альянсу. Він запланований у 2024 році у Вашингтоні.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

"100 відсотковість (що Україна отримає запрошення в НАТО у Вашингтоні, якщо не у Вільнюсі, - ред.) - вірогідність цього. Чому? Тому що, я думаю, до цього часу Росія остаточно втратить суб’єктність і перестане існувати як країна, яка може вести ті чи інші війни", - заявив він.

Подоляк підкреслив, що Україна до цього часу має вже виграти цю війну.

"І, безумовно, це буде історично зафіксовано. Країна-переможець є ключовим членом НАТО з урахуванням досвіду, урахуванням обсягу армії, яка буде в Україні", - заявив він.

Саміт НАТО у Вільнюсі

Україна хоче отримати запрошення до вступу до Альянсу на саміті, який пройде 11-12 липня. При цьому країна розуміє, що повноправним членом НАТО може стати лише після закінчення бойових дій з Росією.

Президент України Володимир Зеленський жорстко звернувся до країн-членів НАТО через їхню позицію щодо нашої країни. Адже Київ отримав сигнал про те, що партнери в кулуарах обговорюють формулювання на саміті без України.

Додамо, що нещодавно президент Литви Гітанас Науседа заявляв, що на саміті має бути вказаний конкретний механізм вступу України до НАТО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.