ua en ru

Подоляк про Лукашенка: він називає контрнаступ вигадкою і ставить "зуби дракона"

Подоляк про Лукашенка: він називає контрнаступ вигадкою і ставить "зуби дракона" Фото: радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк (president gov ua)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко повністю залежить від Росії, проте не має доступу до інформації. Його скандальні заяви не мають ніякого значення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка в інтерв'ю "24 каналу".

Що сказав Лукашенко

Нагадаємо, нещодавно білоруський диктатор Олександр Лукашенко назвав "фейком" контрнаступ українських військ.

"Найбільша дезінформація - це контрнаступ. Ніякого контрнаступу, на мій погляд, немає і бути не може. Це просто божевілля. Один до п'яти на фронті воювати за технікою і живою силою - це просто божевілля", - заявив Лукашенко.

Реакція Подоляка

Радник голови ОП Михайло Подоляк наголосив, що Білорусь буде відповідати за участь у війні і підтримку Росії. При цьому він заявив, що Лукашенко залежить від Росії і у своїх висловлюваннях продовжує пропагандистські наративи.

"Загалом ця істерія, яка захоплює сьогодні Росію частково захоплює і Білорусь, включно з Лукашенком. Тому вони говорять про мобілізацію, додаткову перевірку можливості людей взяти у збройні сили тощо. Це немає жодного значення, окрім інформаційного. Лукашенко з одного боку говорить про те, що контрнаступ - це вигадка і його не існує. А з іншого боку - "зуби дракона" ставить", - зазначив Подоляк.

На думку Подоляка, Лукашенко не має доступу до фактичної інформації, тому сприймати його слова не можна серйозно.

Нагадаємо, білоруський диктатор Олександр Лукашенко після параду 9 травня у Москві прилетів до Міська, а потім не з'являвся на публіці.

У мережі припустили, що Лукашенко хворий, пізніше ці чутки підтвердили у Росії.

Детальніше про те, що відбувається з Лукашенком та чому він зник на кілька днів - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.