ua en ru

Не пізно виправитися. У Зеленського заявили, що ФІФА не розуміє катастрофи, в яку Росія тягне світ

Не пізно виправитися. У Зеленського заявили, що ФІФА не розуміє катастрофи, в яку Росія тягне світ Фото: радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

ФІФА не розуміє своєї ролі для міжнародної спільноти та масштабу трагедії, у яку Росія втягує світ своєї загарбницькою війною проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

Він підкреслив, що ФІФА - це не лише про футбол, а й про цінності. ФІФА - це про те, що з'ясовувати стосунки можна без убивств. Це про правила цивілізованого світу.

"ФІФА, на жаль, демонструє нерозуміння своєї ролі та тієї катастрофи, в яку тягне світ РФ, почавши варварську війну в Україні. Не пізно це виправити", - написав Подоляк.

Оновлено

Голова фракції "Слуга народа" зазначив, що Зеленський запропонував світу Формулу миру - комплекс зусиль, які можуть повернути мир різним народам. Для цього він пропонує скликати Глобальний саміт Формули миру вже цієї зими.

Саме з цим закликом президент мав звернутися до світу перед фіналом футбольного чемпіонату в Катарі.

"Катар цю ідею підтримав, але ФІФА заблокувала показ звернення, хоча в ньому немає нічого, що порушувало би традиції спортивних змагань і загальноприйняті стандарти міжнаціонального спілкування", - написав він.

Арахамія зазначив, що Україна хоче донести світу, що кожна держава має можливість у цивілізований спосіб довести свою силу й багатство. Одним з них є футбол.

"Показуйте свою силу на газоні, а не на полі бою", - додав він.

Голова фракції сподівається, ФІФА розуміє свою місію як і місію футболу та спортивних змагань. Так, ще є час виправити помилку й розблокувати показ звернення із закликом до миру.

"Тим більше - воно все одно прозвучить. Або на головній арені футбольного чемпіонату, або у смартфонах мільйонів людей по всьому світу", - написав він.

Нагадаємо, раніше ФІФА відмовилася транслювати звернення президента Володимира Зеленського на фіналі Чемпіонату світу-2022.

При цьому УАФ оприлюднило звернення Зеленського, у якому він заявив про ініціативу скликання Глобального саміту Формули миру.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.