ua en ru

Після ударів ATACMS. Зеленський назвав хорошим сигналом перебазування авіації РФ із Криму

Після ударів ATACMS. Зеленський назвав хорошим сигналом перебазування авіації РФ із Криму Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Після ударів ATACMS по аеродромах у Бердянську та Луганську окупанти намагаються прибрати свою авіацію подалі. Зокрема, намагаються перебазувати з території українського Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського.

"Після того, як наші хлопці завдали ударів по аеродромах в Бердянську та Луганську, ми бачимо, що окупанти забирають свою авіацію далі. Зокрема, намагаються перебазувати з території нашого Криму. І це хороший сигнал", - йдеться у заяві.

За словами Зеленського, спочатку тікає російський флот, тепер тікає російська авіація. Звичка тікати - це те, що буде дуже в пригоді Росії.

"Бо доведеться звільнити всю нашу землю. Без винятків. І я дякую всім у світі, хто допомагає нам ставати сильнішими й досягти більш далеких цілей. І дякую нашим воїнам за влучність", - додав президент.

Україна отримала ATACMS

Нагадаємо, минулого тижня українські захисники завдали ракетних ударів по аеродромах у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську.

Аналітики заявили, що українські військові в результаті удару далекобійними ракетами ATACMS по ворожих аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську знищили 9 російських вертольотів, ще 15 було пошкоджено.

При цьому раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про те, що постачання ATACMS відбуватиметься на постійній основі.