ua en ru

Підтримка важлива, однак не треба готувати до найгіршого: Кулеба звернувся до союзників

Підтримка важлива, однак не треба готувати до найгіршого: Кулеба звернувся до союзників Фото: Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна й надалі потребує підтримки та віри в неї. Водночас не варто готувати країну до найгіршого.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова міністра закордонних справ Дмитра Кулеби під час Мюнхенської конференції з безпеки.

"Я дуже уважно слухаю багатьох друзів і я бачу, що нам треба подолати певну інтелектуальну пастку: коли ми підтримуємо, треба також вірити в Україну і не готувати Україну до найгіршого, бо щодня ми в Україні приймаємо багато рішень, які вимагають великої відповідальності", - заявив Кулеба.

Міністр зауважив, що сьогодні приймається низка важливих рішень, від яких залежить майбутнє країни. Україна знає, що значить, бути обережним, у зв'язку з чим варто й надалі підтримувати українців, а не готувати їх до найгіршого.

Кулеба додав, що без віри в перемогу не можна бути раціональним і системним.

"Ціна підтримки дорога, але війна, в якій ви будете залучені, буде набагато дорожче", - зауважив міністр.

Варто відзначити, що перед виступом міністра, президент Чехії Петро Павло застеріг про те, що звільнення української території може призвести до надто великих втрат життів, а з розваленою Росією нібито буде більше проблем.

.