ua en ru

Підбирають тактику. Гуменюк розповіла про особливості атак РФ України дронами

Підбирають тактику. Гуменюк розповіла про особливості атак РФ України дронами Фото: керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк (facebook com natusya humenyuk)

Росіяни шукають нову тактику під час атаки дронів-камікадзе по Україні і вони полюють не просто на об’єкти критичної інфраструктури, а вишукують і сили, і засоби ППО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

"Більш дешевим способом, ніж ракети вони зараз атакують, оскільки економлять їх", - зазначила вона.

За словами Гуменюк, наразі напрямки для ударів ворог використовує різні.

"Якщо минулі ночі вони атакували з напрямку Азовського моря, то зараз вони вишукують різні способи і намагаються атакувати з різних напрямків - північного, північно-західного, північно-східного", - додала вона.

Вона додала, що наразі окупанти саме підбирають тактику, яка буде для них найбільше ефективною. Але все ж таки 10, 12, 14, 15 дронів за одну атаку вони все одно використовують таким більш менш хвилеподібним способом.

"Тобто перша лінія виявляє ППО, де вона почне працювати, друга намагається влучити, третя вже атакує об’єкти інфраструктури, які є основними цілями", - додала Гуменюк.

Як повідомлялось, Росія отримала нову партію іранських дронів-камікадзе, якими вночі, 20 квітня, атакувала Україну.

Крім того, за даними представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова, окупанти змінюють тактику масованих ракетних ударів по Україні. Наразі ворог взяв умовну перерву, щоб накопичити сили для атак тих цілей, які важливі через контрнаступ українських сил.