ua en ru

Під час ракетного удару по Одесі постраждав екснардеп Сергій Ківалов

Під час ракетного удару по Одесі постраждав екснардеп Сергій Ківалов Фото: екснардеп Сергій Ківалов (facebook.com/SVKivalov)

Колишній народний депутат Сергій Ківалов постраждав під час ракетного удару РФ по Одесі ввечері 29 квітня.

Цю інформацію підтвердили джерела РБК-Україна.

При цьому в мережі пишуть про те, що Ківалов отримав осколкове поранення стегна.

Його доставили в лікарню з венозною кровотечею.

Хто такий Сергій Ківалов

Сергій Ківалов - український політик, державний діяч та юрист. Народний депутат III-VII скликань. Входив до фракцій Соціал-демократична партія України Віктора Медведчука, "Єдина Україна" та Партії регіонів.

У 1997 році очолив юридичний інститут Одеського державного університету імені Мечникова і того ж року вивів його зі складу ОНУ, реорганізувавши в Одеську національну юридичну академію.

У 2001-2004 роках був головою Вищої ради юстиції.

У 2004-му був головою Центральної виборчої комісії, причетний до фальсифікації президентських виборів на користь Віктора Януковича.

У 2004-2006 роках Ківалов обіймав крісло ректора Юракадемії, з 2010 року - президент вишу.

18 січня 2018 року був одним із 36 депутатів, які голосували проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

У 2020 році балотувався на посаду міського голови Одеси та у передвиборчій кампанії обіцяв захищати російськомовне населення.

У жовтні 2023 року, повідомлялось, що Ківалов хоче пройти процедуру очищення люстьрацією і знову посісти крісло ректора створеної ним Одеської національної юридичної академії.