ua en ru

Перша з ЄС після протестів. Посол Угорщини вручила вірчі грамоти Лукашенку

Перша з ЄС після протестів. Посол Угорщини вручила вірчі грамоти Лукашенку Фото: самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко (Getty Images)

Угорщина стала першою з країн Європейського союзу, яка після протестів в Білорусі у 2020 році, вручила самопроголошеному президенту Олександру Лукашенко вірчі грамоти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на білоруське провладне інформагентство БелТА.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв вірчі грамоти від нового посла Угорщини Зіти Ілони Бенчик та ще 10 країн.

Разом з Угорщиною Лукашенко прийняв вірчі грамоти послів - Казахстану, Єгипту, Зімбабве, Екваторіальної Гвінеї, Анголи, Уганди, Камбоджі, Філіппін, Йорданії та Колумбії.

Під час прийняття вірчих грамот від угорського посла Лукашенко сказав, що "Угорщина є давнім і надійним другом Білорусі, відносини з яким, пройшовши випробування часом, вибудовуються на прагматичній і взаємоповажній основі".

"Готові до продовження діалогу з Угорщиною з метою деескалації напруженості в регіоні шляхом розвʼязання спірних питань тільки мирними переговорами", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, на початку серпня 2020 року у Білорусі спалахнули масові протести через фальсифікацію виборів президента, на яких знову нібито переміг диктатор Олександр Лукашенко. Протести силою розганяла поліція та спецназ. Акції тривали декілька місяців, але через масові арешти та розгони припинилися.

У відповідь на фальсифікацію виборів та розгони протестувальників країни ЄС ввели санкції проти режиму Лукашенка. А також відмовилися визнавати легітимність його влади.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.