ua en ru

У Парижі чоловік напад із ножем на перехожих, є поранені

У Парижі чоловік напад із ножем на перехожих, є поранені Фото: у Парижі психічно неврівноважений чоловік напав із ножем на перехожих (Getty Images)

На одному із залізничних вокзалів Парижа африканець напав із ножем перехожих. Внаслідок атаки одна людина загинула, двоє зазнали поранень. Правоохоронці виключають терористичні мотиви нападника.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на France 24.

Зловмисник влаштував різанину о 7:35 ранку за місцевим часом (05:35 за Києвом) на станції, що обслуговує внутрішні поїзди та поїзди, що прямують до Швейцарії та Італії.

Префект поліції Парижа Лоран Нуньєс зазначив, що внаслідок атаки одна людина отримала небезпечні для життя поранення у живіт, двоє інших зазнали легких поранень. Ще одна людина отримала гостру реакцію на стрес після того, як стала свідком нападу.

За словами Нуньєса, підозрюваний є громадянином Малі, він добровільно повідомив поліції, що страждає від "психічних проблем" і має при собі ліки.

Він пред'явив поліції італійське водійське посвідчення, в якому вказана дата його народження - 1 січня 1992 року. Його італійські документи були в порядку - він легально проживав у країні з 2016 року і не мав судимостей.

"Підозрюваний не вигукував жодних релігійних гасел під час нападу", - повідомило джерело в поліції.

Паризька прокуратура заявила, що підозрюваний міг використовувати ніж і молоток, їх відправили на експертизу.

Допит підозрюваного припинили через його "несумісний" психічний стан і помістили його під варту для надання психіатричної допомоги.

Інцидент стався менш ніж за півроку до початку Олімпійських ігор 2024 року в Парижі, які, як очікується, відвідають 15 мільйонів туристів.

Атаки на перехожих у Парижі

У грудні минулого року в Парижі прихильник радикальних ісламських поглядів напав на перехожих. Внаслідок атаки загинув турист із Німеччини, ще двоє людей отримали поранення.

У січні 2023 року на Північному вокзалі Парижа невідомий напав на перехожих із ножем. Поранення отримали шестеро людей, зокрема офіцер поліції.

А в грудні 2022 року невідомий чоловік влаштував стрілянину в 10-му окрузі Парижа. Шестеро людей отримали поранення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.