Мигдаль приносить найбільшу користь, якщо їсти його у певному вигляді. Названо оптимальні способи вживання мигдалю для підтримки здорового серця і мозку.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.
Міністерство сільського господарства США повідомляє, що необроблений мигдаль багатий на поживні речовини, такі як білок, клітковина, магній і вітамін Е. Він також містить дуже мало натрію.
Сирий мигдаль містить менше калорій, ніж смажений. Подрібнення або обсмажування руйнує клітинні стінки, вивільняючи олію. Це полегшує засвоєння жиру з мигдалю організмом.
Деякі люди вважають, що замочування мигдалю у воді робить його здоровішим. Ця ідея випливає з того факту, що замочування бобових може допомогти організму засвоювати більше поживних речовин, а також полегшити їх перетравлення.
Однак, замочування змінює його текстуру та смак, а також полегшує жування, що може подобатися деяким людям.
Ви можете пом’якшити мигдаль, замочивши його у воді на 12-24 години.
За даними European Journal of Nutrition, такий мигдаль має вищий вміст антиоксидантів, а також може містити багато доданої солі та цукру.
Багато людей віддають перевагу смаженому мигдалю, тому що він смачніший і хрусткіший.
Харчова цінність сирого та сухо смаженого мигдалю схожа. Однак смажений містить більше антиоксидантних сполук, ніж сирий. Вони допомагають захистити клітини від пошкоджень, спричинених забрудненням, сонячним світлом, курінням та інфекціями.
Найкраще обирати сухий смажений мигдаль без додавання олії чи солі. Це буде чудовий перекус, який багатий на корисні жири, білок та клітковину.
Мигдальне масло є чудовим джерелом рослинного білка та корисних жирів. Порція з 2 столових ложок (32 грами) мигдалевого масла містить
В журналі Foods йдеться, що вживання мигдалевого масла містить ті ж корисні жири та білок, що й цілий мигдаль, тільки у кремоподібній формі.
Можна намазувати мигдальне масло на тост, додати його до вівсянки або їсти разом із яблуками чи бананами.
Плюси мигдалевого молока такі:
Це низькокалорійний напій, який можна додавати до смузі, кави або вівсянки.
Мигдалеве молоко може містити добавки та доданий цукор. Тому варто обирати варіанти без цукру з мінімальною кількістю інгредієнтів.
Таке борошно часто використовують у випічці без глютену. У деяких людей великі порції можуть порушити травлення.
Мигдалеве борошно також багате на білок і клітковину. Воно також містить більше жиру порівняно зі звичайним борошном.
Дві столові ложки (15 грамів) мигдалевого борошна містять:
Вас може зацікавити: