ua en ru

Ось який овоч треба покласти до хліба, щоб він не черствів тиждень

Ось який овоч треба покласти до хліба, щоб він не черствів тиждень Фото: Як правильно зберігати хліб (Pixabay)

Коли свіжий буханець хліба черствіє або, що гірше, вкривається пліснявою вже за кілька днів дуже прикро. Виявляється, є простий спосіб значно продовжити його життя без заморозки.

Що саме треба покласти до хліба, щоб він зберігався свіжим, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.

Хоча заморожування є чудовим методом, якщо ви хочете зберігати хліб понад місяць, є інший спосіб зберегти його свіжим просто на вашій кухні.

Головна помилка при зберіганні хліба

Багато хто зберігає хліб у холодильнику, вважаючи, що так він довше залишиться свіжим. Однак експерти стверджують, що це одна з найбільших помилок, яка лише прискорює черствіння через втрату вологи.

Секретний інгредієнт у вашому холодильнику

Експерти з компанії Green Beeswax Wrap рекомендують зберігати хліб у лляній торбинці або хлібниці, поклавши туди... стебло селери.

Щоб зрозуміти, чому цей метод працює, важливо знати, що головний ворог свіжого хліба - це втрата вологи. Саме через це він стає сухим, твердим і згодом пліснявіє.

Як це працює селера при зберіганні хліба

Селера на 95% складається з води. Коли ви кладете одне-два стебла в торбинку з хлібом, селера починає повільно віддавати вологу в навколишнє середовище. Це створює ідеальний вологий мікроклімат усередині, який не дає хлібу висихати. В результаті він довше залишається м'яким та свіжим.

Крім високого вмісту води, селера має природні антибактеріальні властивості. Це допомагає запобігти росту спор плісняви та інших мікроорганізмів на поверхні хліба.