ua en ru

ООН засудила ракетний удар по лікарні Дніпра, але забула згадати Росію

ООН засудила ракетний удар по лікарні Дніпра, але забула згадати Росію Фото: ООН засудила ракетний удар по лікарні Дніпра (t.me/dnipr_gp_gov_ua)

ООН на своїй російськомовній сторінці в Twitter відреагувала на ракетний удар по лікарні в Дніпрі, але забула вказати, що його завдала Росія.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку ООН в Twitter.

"Сьогодні під ракетний обстріл потрапила лікарня у Дніпрі, є загиблі та поранені", - йшлось в повідомленні.

Представники ООН повідомили, що за даними бюро ВООЗ в Україні, з початку повномасштабного російського вторгнення сталося понад 900 нападів на заклади охорони здоров'я у країні.

"Цивільні особи та медустанови - не мішень", - наголосили в організації.

Своєю чергою постійний представник України при ООН Сергій Кислиця зауважив, що в своїй заяві ООН не згадала, що всі ці обстріли здійснила РФ.

"Невже так неможливо згадати у своїх твітах, що саме Російська Федерація завдала більше десятків ракетних ударів по цивільній інфраструктурі в Україні лише цього місяця", - написав він в Twitter.

Удар в Дніпрі

Сьогодні, 26 травня, російські окупанти вдалися до ракетного обстрілу Дніпра. Внаслідок атаки є двоє загиблих та багато постраждалих.

Окупанти під час обстрілу поцілили ракетами по будівлі поліклініки та ветеринарної клініки. Усі подробиці обстрілу Дніпра - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Позиція ООН в війні РФ проти України

В лютому цього року Кислиця підловив російськомовну сторінку ООН в перекручуванні інформації.

За його словами, на засіданні Радбезу ООН обговорювалось питання використання Росією озброєння для нападу на Україну та отримання РФ зброї від інших країн.

Однак на російськомовній сторінці ООН в Twitter інформацію про засідання організації було подано так, ніби то саме постачання зброї Україні від західних партнерів унеможливлює перемир'я.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.