ua en ru

Окупанти зосередилися на ударах по енергооб'єктах в прифронтових регіонах, - Міненерго

Окупанти зосередилися на ударах по енергооб'єктах в прифронтових регіонах, - Міненерго Фото: в Міненерго висловилися про нову тактику ударів РФ по енергооб'єктах (Getty Images)

В Міністерстві енергетики України фіксують зосередження російських обстрілів та ударів по енергоінфраструктурі в прифронтових районах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар заступника глави Міненерго Ярослава Демченкова в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"У цей опалювальний сезон, звісно, ми всі бачимо, що не було таких масових обстрілів енергоінфраструктури. Ворог зосередився переважно на прифронтових регіонах", - сказав чиновник.

Він уточнив, що у таких районах І там знищуються і об'єкти генерації, і розподілу, і були влучання у вугільні шахти, в систему газопостачання

Демченков зазначив, що проводяться роботи для оцінки наслідків ворожих атак та економічних збитків, зокрема для енергетичних компаній.

Так, в Міненерго була створена спеціальна робоча група, щоб "потреби компаній в енергообладнанні були максимально швидко задоволені".

Також Демченков відзначив посилення підготовки до усунення наслідків атак противника по енергооб'єктах, та висловися про отриманий Україною досвід через масовані російські удари під час минулого опалювального сезону.

Удари по енергооб'єктах у Кривому Розі та Дніпропетровській області

Нагадаємо, російські війська дві ночі поспіль атакували Кривий Ріг дронами-камікадзе. У ніч на 3 лютого фіксувалися влучення, зокрема в об'єкт енергетики, почалися пожежі. Без світла в регіоні залишилися тисячі людей. Енергетики запроваджували аварійні відключення світла.

Пізніше 3 лютого стало відомо, що енергетики у Криворізькому районі відновили електропостачання, яке було порушено в результаті російського обстрілу. Однак окупанти знову намагалися атакувати криворіжців ракетою, але Сили оборони її збили.

За день до цього у Кривому Розі внаслідок російських обстрілів була пошкоджена підстанція "Укренерго". А наприкінці січня війска РФ обстріляли підстанцію у Дніпропетровській області.